Tingvallahöjden, Karlstad

Mitt i centrala Karlstad byggs Tingvallahöjden. Ett område som omfattas av flerbostadshus och ett parkeringshus.

Successivt har kvarteret kring Karlstads äldsta stenhus omvandlats från ett tomt och försummat område till en plats med liv och rörelse. Under de senaste två åren har man utvecklat detta område med varsam hand för att bibehålla karaktären och känslan i området. 

I etapp 1 byggde vi två stycken flerbostadshus och i etapp 2 är det tre hus. Ett gathus och två hus på en innergård har alla byggts med betongstomme från Lättklinkerbetong och  Skandinaviska Byggelement. 

Ytterväggen är ett sandwichelement från Lättklinkerbetong och består av två skivor betong med ingjuten isolering emellan. Ytterskivan, av leca, har en ytbehandling som är förberedd för putsning på plats för att ge en fogfri yta. Vissa sockelvåningar och gårdsfasader har fått en grovt putsad yta medan övriga våningar har slätputsade väggar. Fönstren är förmonterade i fabrik, vilket gör att det snabbt blir varmt i huset och påskyndar torkprocessen.

Skandinaviska Byggelement levererar skalväggar, ett snabbt och enkelt sätt att montera väggar. De har även levererat plattbärlag, balkonger och terassplattor. En del balkongräcke och konsoler är av smidesjärn för att få rätt karaktär och tidskänsla. 


Fakta

Omfattning
Yttervägg
Byggtid
Oktober 2012 - Mars 2013
Kund
Peab Sverige AB, Karlstad
Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.