Vinst för miljön

Den åttonde Betonggalan är avslutad. Lättklinkerbetong tog hem vinsten för Årets Miljöpris.

"Hållbarhet kräver hårt jobb, men sen går det som tåget."

Så löd motiveringen när Ingvar Niklasson stod som vinnare av Årets Miljöpris på Betonggalan i Stockholm den 22 november.

Betonggalan som är ett av samhällsbyggnadsbranschens största event arrangeras av tidskriften Betong varje höst. Pris delas ut i åtta olika kategorier varav ett är Årets Miljöpris.
Det var en stenhård konkurrens bland de tre som var nominerade. Tillslut var det en mycket stolt Ingvar som gick upp på scen och tog emot priset från prisutdelaren Maria Brogren, Hållbarhetschef WSP.

Ingvar Niklasson som är logistikansvarig vid Lättklinkerbetongs fabrik i Ucklum säger att priset betyder väldigt mycket. "Jag har jobbat rätt hårt med transporter av betongelement på tåg i många år och har lyckats öka det från år till år, vilket är bra på alla sätt för miljön."

Ingvar var nominerad för det arbete som Lättklinkerbetong har gjort under 2017, som innebär att över 60% av transporterna av prefabricerade betongelement från fabriken går på järnväg. Bara det senaste året har över 1000 järnvägsvagnar med prefabricerade betongelement lämnat fabriken i Ucklum för leveranser till byggarbetsplatser i Sverige och Norge. För att lyckas med detta krävs hög logistikkompetens, stort engagemang och ibland lite trolleri. Sedan 2011 har andelen gods fraktat på järnväg gått från 40% upp till 65% (2017), vilket har en enorm positiv inverkan på miljön.

Stort Grattis!

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.