Vi är i mål och producerar för fullt

Den 10 juni invigde Lättklinkerbetong sina nya tillbyggnader i Ucklum. Invigningen hölls tillsammans med anställda och deras familjer samt leverantörer som varit med och gjort projektet möjligt. Deltog gjorde även grannar från närområdet och representanter från Stenungsunds kommun.

Vår anläggning har under en längre tid genomgått en stor förändring. Fabriken har utökats med en tillbyggd produktionshall. Kontoren har förändrats för att ge plats till ytterligare medarbetare och produktionspersonalen har fått stora lokaler med nya omklädningsrum samt en ljus och luftig matsal med terrass.

Dagen bjöd på flera aktiviteter för såväl stora som små. Den som ville kunde vara med och tävla om fina priser i både tipspromenad och tyngdlyftning. I vagnparken visades de stora maskinerna upp. I den nya fabrikshallen pågick gjutning av väggelement och ute på gårdsplanen grillades hamburgare för alla hungriga. 

Efter lunch var det dags för den officiella invigningen. Talare var Andreas Ryrbo, produktionsansvarig på Lättklinkerbetong, och Karl-Gunnar Karlsson, VD på Peab Industri, som tillsammans berättade om Lättklinkerbetongs resa från start, om verksamheten i stort och om framtiden. När det var dags att klippa bandet till nya produktionshallen plockades en bultsax fram och tillsammans kapade Ryrbo och Karlsson av ett armeringsjärn förankrat med blågula band.

Lättklinkerbetongs nya hall ger fabriken en utökad produktionsyta med 3000 m2. Den är utrustad med modern produktionsteknik och anpassad för en bra arbetsmiljö för våra medarbetare. I den nya hallen kommer Lättklinkerbetong i första hand producera väggelement.

Invigningen omnämns i artikel i ST-tidningen den 7 juni >>

Läs även

Stor tillväxt för Lättklinkerbetong

Vår fabrik växer och är snart dubbelt så stor till ytan. Med en ökad kapacitet vad gäller produktion ges även stora möjligheter för nya arbetstillfällen inom kommunen. Det är en tillväxt med positiva aspekter i flera avseenden.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.