Ett mångsidigt bjälklag

Med spännvidder upp till sex meter och ett utförande i tre olika varianter, kan vi erbjuda ett av marknadens mest flexibla bjälklag. Bjälklaget är mångsidigt både vad gäller utförandet och de många användningsområdena. LK Bjälklag kan användas från golv till tak i alla typer av byggprojekt.

Lättklinkerbetong levererar tre olika bjälklagstyper; Kontur, Isolätt och Bas. Själva utförandet av de tre bjälklagen, vid tillverkning, är i grunden detsamma. Den stora skillnaden finns på insidan. Bas är ett massivt bjälklag, medan Kontur är ett bjälklag med ursparing på undersidan. Isolätt är i grunden ett Kontur med monterad cellplast i ursparingen, vilket gör det till ett bjälklag med mycket bra isolerande egenskaper.

Ljudabsorberande bjälklag

Bjälklag Bas är ett utmärkt bjälklag till projekt där krav på god ljudisolering ställs. Det passar som mellanbjälklag till alla typer av byggnader och konstruktioner, oavsett om det är småhus eller industribyggnader. Lättklinkerbetong som material absorberar och dämpar ljud och buller. Ljudnivån mellan olika våningsplan blir därmed lägre då ljudet fångas upp i den massiva lättklinkerbetongen i bjälklaget Bas.

Breda användningsområden

Med Lättklinkerbetongs olika bjälklag kan du bygga både golv och tak. Bjälklagstyperna Kontur och Isolätt används bland annat till olika typer av grunder. Kontur används som en del av vår Termogrund samt vår Värmekällare, en källare med integrerat varmluftsystem som tillval. Isolätt har goda värmeisolerande egenskaper tack vare den monterade cellplasten och kan med fördel användas i olika typer av takkonstruktioner med krav på isolering.

Bas kan även det nyttjas som bjälklag till takkonstruktioner och Kontur och Isolätt som mellanbjälklag eller till olika typer av vilket gör bjälklagen mycket flexibla i sitt användande. Lättklinkerbetongs bjälklag kan även användas till entresolkonstruktioner för industribyggnader, för stabila grunder till småhus och källare, samt takterrasser.

Våra bjälklag kan enkelt monteras tillsammans med påbyggnader av bland annat träkonstruktioner då bjälklagen är spik- och skruvvänliga samt enkla att göra håltagningar i. För industribyggnader monteras bjälklagen enkelt på stålkonstruktion. Montage av bjälklag från oss, sker enkelt med vår egen kranbil och vi kan montera direkt i samband med leverans.

Med LK Bjälklag är möjligheterna oändliga.

Våra säljare hjälper dig välja rätt LK Bjälklag

Försäljning

Våra säljare arbetar med projekten från offertförfrågan och finns till hands genom hela processen.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.