Det sitter i väggarna

En vägg måste uppfylla många krav och önskemål då den ska vara både funktionell och samtidigt estetisk. Ska det vara en bärande, isolerande, putsad eller tapetserad vägg? Ska det finnas fönster och dörrar? Vad som är säkert är att väggen ska hålla en god kvalitet och vara tillverkad i ett hållbart byggmaterial.

Prefabricerade betongväggar har många fördelaktiga egenskaper när det kommer till val av byggmaterial. Tillsammans med bjälklag i betong ger det en tung och stabil stomme samt en effektiv byggtid. En annan fördel är att betong inte brinner. En stomme i betong ådrar sig därmed betydligt färre skador vid en brand än en motsvarande stomme i trä.

Betong är ett oorganiskt material utan direkta risker för mögel- och fuktskador och som dessutom bidrar till ett behagligt inomhusklimat. Prefabricerade betongväggar har även mycket låga krav på underhåll. Det är ett beständigt material som håller sig fint länge, vilket gör det till ett hållbart byggmaterial. Dessutom går det att återvinna!

50 år av väggproduktion

På Lättklinkerbetong har vi tillverkat väggelement sedan 1967. Med över 50 års erfarenhet sitter kvaliteten i väggarna och vi har en gedigen erfarenhet av både tillverkning och montage. Väggelementen tillverkas i en kontrollerad inomhusmiljö för ett optimalt resultat. Väggarna gjuts i anpassningsbara stålformar vilket ger en slät och fin yta. I formarna monteras armering och cellplastisolering för att sedan fyllas med lättklinkerbetong efter vårt eget recept.

Lättklinkerbetongen är ett rent naturmaterial som utröns av kalkfattig lera och består till stor del av lättklinkerkulor med luftfyllda celler. Cellerna bidrar bland annat till att våra väggar har mycket goda ljud- och värmeisolerande egenskaper. Beroende på rådande isoleringskrav kan varierande tjocklek på cellplast användas för att anpassa väggelementet.

Väggar för alla typer av projekt

Vi erbjuder såväl inner- som ytterväggar, för alla typer av projekt. Våra ytterväggar finns som putsvägg, fasadvägg, suterrängvägg och bakmursvägg. Samtliga väggar är isolerade med bärande egenskaper. Ytterväggarna levereras med olika typer av ytbehandlingar som anpassas efter projektet. 

Innerväggarna kan tillverkas för flera olika syften med varierande egenskaper beroende på användning. Exempelvis finns de som lägenhetsskiljande vägg, vägg till trapphus och hisschakt samt våtrumsväggar.

Våra säljare hjälper dig med rätt vägg för ditt projekt

Försäljning

Våra säljare arbetar med projekten från offertförfrågan och finns till hands genom hela processen.

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.