Året som gått - 50-årsjubileum och fabriksinvigning!

2017 närmar sig sitt slut och 2018 står för dörren. Året då Lättklinkerbetong AB firat 50 år har varit fullt av spännande händelser, givande samarbeten, roliga projekt och trevliga kundmöten.

I januari månad påbörjades produktionen i Lättklinkerbetongs nya produktionshall i Ucklum. En utbyggnad som ökade fabrikens produktionsyta med 3000 m2. Arbetet med utbyggnaden av fabriken påbörjades redan 2015 och har varit en viktig del i ledet att öka produktionskapaciteten i takt med att förfrågan från våra kunder ökar.

Stort fokus har legat på att utveckla tillverkningsprocessen i den nya produktionshallen. Modern teknik har tagits in i fabriken. Med de nya gjutborden får vi en mer flexibel hantering av våra element.  Det blir till exempel enklare att justera elementtjocklek. Magnetlösningar och skjutbara långsidor bidrar till såväl bättre arbetsmiljö som till ett mer effektivt produktionsflöde.

Hallen har under året gått från att färdigställas till att leverera med full kapacitet berättar Krister Olausson, Platschef på Lättklinkerbetong. Den 10 juni invigdes den nya produktionshallen tillsammans med ny tillhörande personalbyggnad. En solig dag med många besökare som visade stort intresse för vår utbyggda fabrik. 

Stora och små projekt 

Under året har vi inte bara utökat produktionskapaciteten i fabriken utan även arbetat med många spännande kundprojekt. Vi har levererat och monterat både stora och små projekt i hela landet. Några av dessa projekt är flerbostadshuset Kaneltorget i Göteborg med 99 lägenheter, Kanoten i Karlstad där vi levererat ca 6600 kvm LK Putsvägg, villan på Resö där vi monterade en komplett värmekällare på fyra dagar och Stadsskogen i Alingsås där vi levererar suterrängvåningar var tredje vecka under ett helt år.

Tillsammans med John Svenssons Byggnads AB (JSB) har vi även fortsatt med flerbostadskonceptet Trygga Boendet. Ett hus med yteffektiva hyreslägenheter för allmännyttan i hela Sverige. Under 2017 har vi levererat och monterat uppemot 500 nya lägenheter åt JSB, från Vännäs i norr, till Kristianstad i söder.

Vårt nya digitala rum

Ytterligare en nyhet för oss på Lättklinkerbetong är att vi under året har uppdaterat vårt digitala rum. Under sensommaren lanserades en ny hemsida. Ett nyare och fräschare utseende men framför allt en uppdaterad och enklare struktur med ny information om vår verksamhet. Vi har även arbetat med att göra vår hemsida och dess innehåll mobilanpassad. Passa på att ta en tur på vår hemsida!

2017 har varit ett fantastiskt år i många avseenden.Inte minst har vi passerat en milstolpe med Lättklinkerbetongs 50-årsjubileum. Vi vill passa på att tacka alla våra kunder och leverantörer för ett gott samarbete samt tacka samtliga våra medarbetare för ett väl utfört arbete under året som gått.

Nu samlar vi krafterna och ser fram emot ännu ett fantastiskt år!

Vi är i mål och producerar för fullt

Den 10 juni invigde Lättklinkerbetong sina nya tillbyggnader i Ucklum. Invigningen hölls tillsammans med anställda och deras familjer samt leverantörer som varit med och gjort projektet möjligt. Deltog gjorde även grannar från närområdet och representanter från Stenungsunds kommun.

Kombohus Trygga boendet

Tillsammans med JSB och SABO bygger vi nyckelfärdiga flerbostadshus.

Lättklinkerbetong

Vi levererar prefabricerade betongelement till stora och små projekt. Med kunden i fokus, levererar och monterar vi kundanpassade helhetslösningar med väggar, bjälklag och grunder.  Vi levererar "just in time" för att skapa en effektiv arbetsgång. Vi finns med från första rådgivningen, genom projektering, tillverkning och transport, till mont...

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.