3 x bjälklag

För ett bra byggprojekt krävs ett stabilt bjälklag. Vi på Lättklinkerbetong kan erbjuda tre olika typer av bjälklag. Alla med sina egna unika egenskaper och användningsområden.

Ett bjälklag kan användas till att bygga en stabil grund, som mellanbjälklag mellan våningar och som som tak. De olika användningsområdena beror på typen av byggprojekt. 

Vi har tre olika typer av bjälklag att erbjuda; Bas, Kontur och Isolätt.
Oavsett typ av bjälklag klara de en spännvid på upp till sex meter. Bjälklagen tillverkas i lättklinkerbetong som är både obrännbart och ljudisolerande.

Vi levererar ditt LK Bjälklag med vår egen kranbil så att du får hjälp att få det på plats. eller komplett monterat om du föredrar det. LK Bjälklag är snabbmonterat oavsett väder och okänsligt för fukt. 

Bas - ett massivt bjälklag

Detta massiva bjälklag passar till alla typer av hus. Ytorna är färdiga för spackling.

Kontur - ett bjälklag med hålrum

Kontur är, tack vare sin utformning, ett mycket installationsvänligt mellanbjälklag till villor. Översidan som är färdig för flytspackling eller pågjutning för golvvärme.

Till industribyggnader passar Kontur mycket bra som tak- eller entresolbjälklag då undersidans form och struktur ger mycket bra akustik. Som industritak kan Kontur utföras för skivverkan.

Kontur kan även med fördel användas som golvbjälklag för termogrund och värmekällare.

Isolätt - ett isolerat bjälklag

Bjälklag med krav på god värmeisolering, t.ex. vid takterrasser eller låglutande tak och till krypgrunder.

Översidan är färdig för spackling och bjälklaget kan tilläggsisoleras på över- eller undersidan beroende på behov. 

Vi använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används.